7. pravidlo: Nekupujte napodobeniny.

19. januára 2016, mary, 10 dňová výzva

10 DŇOVÁ VÝZVA – 7. DEŇ

Dnešná téma bude tak trochu nezvyčajná, ale predsa dôležitá. Súčasťou etikety sú zásady obliekania. Tento článok sa nebude zaoberať tým, aké šaty sa hodia na akú akciu, ale bude šíriť osvetu v boji proti napodobeninám.

  1. PRAVIDLO: Nekupujte napodobeniny.

Konzumný spôsob života nás núti nakupovať, čo raz viac zbytočných vecí. Veľa ľudí len, aby držalo krok so súčasnými trendmi, nakupuje rôzne napodobeniny oblečenia, doplnkov, parfumov, dokonca aj hračiek pre svoje deti.

Do spoločnosti napodobeniny nepatria. Na banket či ples nepatrí Vaša falošná kabelka Prada, nepravý parfum Coco Chanel, falošné šperky BVLGARI. S napodobeninami nebudete pôsobiť luxusne, práve naopak, ukážete, že na to nemáte.

Nosenie napodobenín známych značiek je neprípustné nielen kvôli tomu, že porušujete pravidlá etikety a originál od napodobeniny je jednoduché rozoznať, ale najmä preto, že svojím konaním podporujete rozvoj čierneho trhu a realizáciu trestných činov.

Vedeli ste, že kúpou napodobenín:

Každý originálny výrobok má za sebou svoj príbeh, históriu, tradičné výrobné postupy. Originálna kabelka svetovej značky má obvykle svoj certifikát, vo vnútri kabelky sa nachádza jedinečný kód a jej spracovanie je dôkladné do najmenšieho detailu. Investujte radšej do vkusu a kvality, nie do kvantity. Všetko má svoju cenu a ak nemáte financie, tak si radšej kúpte lacnejší originálny výrobok, ktorý Vám vydrží. Nehrajte sa na niekoho, kto nie ste.

Trh s napodobeninami by sme mohli porovnať s predajom drog, drogy tiež ničia zdravie (aj keď omnoho rýchlejšie), ich predaj nie je zákonný a kontrolovateľný. Že Vy predaj drog neschvaľujete? Tak prečo potom schvaľujete predaj napodobenín.

Kupujete napodobeniny alebo originály? Aký je Váš názor? Zapojte sa s Vašimi názormi a postrehmi do diskusie aj na stránke Etiquette & LifeStyle.