3. pravidlo: Rešpektujte ostatných.

13. januára 2016, mary, 10 dňová výzva

Máme tu tretí deň 10 dňovej výzvy! Počas ďalších 7 pracovných dní Vám predstavíme vždy jedno zo základných pravidiel etikety bežného života, ktoré by mal ovládať každý z nás a Vy ho následne zavediete do svojho života.

 

3. PRAVIDLO: Rešpektujte ostatných.

 

Snažte sa v každodennej komunikácii prejavovať ostatným ľudom rešpekt. Dajte im priestor na ich názor. Nesnažte sa všetkých na silu presvedčiť o svojej pravde. Snažte sa byť tolerantní. Tolerancia znamená, že aj keď nesúhlasíte s názorom alebo postojom druhých, rešpektujete ich. Každý z nás má právo voľby, môže sa sám rozhodnúť ako sa zachová, čo urobí. Neberte iným ich práva a zmierte sa s tým, že každý z nás je iný, bude sa Vám žiť ľahšie.

Rešpektujte osobný priestor počas komunikácie. Nenakláňajte sa pri rozhovore príliš blízko, nedotýkajte sa ľudí, ak to nie sú Vaši priatelia či rodina.

V skratke, robte len to, čo by ste chceli, aby ostatní robili Vám.

 

Ako je to správne?
Počúvajte, keď Vám niekto niečo hovorí. Neskáčte do rečí. Skúste sa na veci pozerať z viacerých strán. Buďte tolerantní a nepovyšujte sa. Prejavujte úctu starším, skúsenejším. Rešpektujte osobný priestor ostatných.

 

Zastavte sa na chvíľu a porozmýšľajte nad tým ako sa chováte k ostatným. Vaše postrehy a názory môžete vyjadriť aj na FB page: Etiquette & LifeStyle. Veľa šťastia! Dajte nám vedieť, ako Vám to ide.