Založ si blog

1. pravidlo: Používajte čarovné slovíčka ďakujem, prosím, prepáč a s radosťou.

Dnes je prvý deň 10 dňovej výzvy na blogu! Už dnes a potom každý pracovný deň, Vám predstavím jedno zo základných pravidiel etikety bežného dňa, ktoré by mal ovládať každý z nás a Vy ho následne zavediete do svojho života.

 

1. PRAVIDLO: Používajte čarovné slovíčka ďakujem, prosím, prepáč a s radosťou.

 

Ak potrebujete pomoc, nezabúdajte o ňu poprosiť a následne za ňu poďakovať. Ak niekomu ublížite, vedome či nevedome, ospravedlnenie je vždy na mieste. Ak Vám niekto poďakuje, nezhadzujte svoje zásluhy. Na poďakovanie sa odpovedá frázami „Rado sa stalo.“ alebo „S radosťou.“, ak poviete „Nie je za čo.“ či „To nestojí za reč.“, budete pôsobiť nesebavedomo a znevážite tak Vašu pomoc. Vyvarujte sa však prehnanej úctivosti až podlízavosti. Všetko s mierou.

Skúste dnes používať slová ako prosím, ďakujem, prepáč, s radosťou. Dajte si záležať na tom, čo odpoviete kolegovi, známemu či rodine. Nepoužívajte skrátené a slangové výrazy ako pls, dík, sorry, nie je za čo.

 

Zdá sa Vám to jednoduché? Že Vy to už dávno viete? Skúste svoje vedomosti zaviesť aj do praxe a dajte nám vedieť ako Vám to ide. Vy to zvládnete!
Vaše postrehy a názory môžete vyjadriť aj na FB page: Etiquette & LifeStyle. Veľa šťastia!

Ako zvládnuť zásnuby bez faux pas

09.05.2016

Zásnuby sú slávnostným obradom, ktorým sa obvykle začína kolotoč svadobných príprav. Ako požiadať lásku svojho života o ruku, a pritom nevyrobiť faux pas? Pravidlá zásnub: V minulosti muž, pred samotnou žiadosťou o ruku partnerky, obvykle požiadal o jej ruku otca svojej budúcej snúbenice. Dnes sa od tejto tradície opúšťa. Ak sa však rozhodnete tradíciu [...]

Aj sedieť, treba vedieť!

26.04.2016

Alebo ako radšej prekrížiť ako nemať pri sebe … Dámu robí dámou množstvo vecí. Držanie tela, decentný úsmev na tvári, spôsob vyjadrovania, štýl obliekania a v neposlednom rade aj spôsob akým dáma sedí. Správne sedenie má svoje pravidlá. To prvé a najdôležitejšie znie, že správna dáma drží vždy nohy pri sebe. Dáma určite nesedí pohodlne „vyvalená“ [...]

Ako dar vhodne dať a ako dar vhodne prijať.

23.03.2016

Darovanie a prijímanie darov je umenie. Vybrať vhodný dar je umenie. Vhodne prijať dar je umením taktiež. Chcete byť najlepší darca široko – ďaleko? Tak sa snažte, nenechávajte výber daru na poslednú chvíľu. Konajte premyslene a so záujmom. Skúste sa zamyslieť, pred tým než niekomu niečo darujete, o čom to celé obdarovanie vlastne je. Prostredníctvom [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 07:16

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

mary

Biznis etiketa & Svadobná etiketa & Etiketa bežného života

Štatistiky blogu

Počet článkov: 23
Celková čítanosť: 143054x
Priemerná čítanosť článkov: 6220x

Autor blogu

Kategórie